Article image
11. september 2017

Kunstudstilling på VUC

Kunstner og underviser Thomas Wolsing udstiller korsstingsbroderier i efteråret.

 

Kunstneren Thomas Wolsing har i de senere år arbejdet med korsstingsbroderier med motiver af forfaldne bygninger fra dét mange kalder "udkantsdanmark". De store broderede billeder af faldefærdige huse og trøstesløse motiver vender op og ned på vores forestilling om det idylliserede landboliv og manges stereotype opfattelse af, at ”der var så dejligt ude på landet”.

For på den måde viser billederne et tidsbillede af et Danmark i forandring og en stadig større polarisering mellem by og land.

Den første udstilling var på Skive Kunstmuseum i 2011 med udstillingen MARGINALE MONUMENTER, herefter i Morsø Kunstforening med udstillingen HER VIL INGEN BO MERE?, og sidst med vandreudstillingerne FRA KANT TIL KANT – et 2-årigt samarbejde med 5 kulturhistoriske museer i Danmark, bl.a. Museum Thy og sidst Museum Lolland Falster, hvor udstillingsrækken sluttede i februar 2017. 

På Thy-Mors HF & VUC vises nu et lille, men bredt udvalg af værker helt fra projektets begyndelse og til nu. I Thisted-afdelingen på Munkevej 9 vises nogle af de første værker og som passer godt ind i institutionens stilrene klassik, og i Nykøbing-afdelingen på Limfjordsvej 95, vises de nyeste og mere eksperimenterende broderiværker, bl.a. fra vandreudstillingen FRA KANT TIL KANT.

Udstillingerne er åbne for alle og kan ses til og med 5. november 2017.

Mere info www.thomaswolsing.dk

Tilbage