14. november 2017

Fra slagteriarbejder til efterspurgt graffitikunstner

På bare få år blev den britiske graffitimaler Richard Holmes liv forandret! Læs historien her og se nogle af hans mange fantastiske værker, som nu er udstillet på Thy-Mors HF & VUC.

 

Richard Holmes er 38 år og er født og opvokset i London, England. Tilbage i 1994 begyndte han at få en interesse for graffiti. I løbet af kort tid blev det tydeligt, at det var noget han havde talent for. I starten malede han ulovligt på togene – måske ikke så smart da han blev anholdt flere gange. I 1998 bestemte han at lægge spraydåserne på hylden – det var tid til at blive ”voksen” og få et arbejde.

I 2001 flyttede Richard til Danmark sammen med sin familie. Han begyndte at arbejde på slagteriet i Thisted og faldt lige så stille til her i Thy. Men i 2015 fik han mulighed for at lave et graffitibillede på en væg i en lokal natklub. Og så begyndte et nyt og spændende kapitel i hans liv.

”Jeg har altid følt, at der manglede noget i mit liv – og det viste sig, at det var graffiti”, siger Richard. Hans hobby udviklede sig hurtigt til en passion – og noget han virkelig brænder for.

”Nu har jeg mulighed for at gøre det jeg elsker til en profession”.

I 2015 begyndte Richard at male på lærred – det udviklede sig i et hurtigt tempo. Det har blandt andet givet Richard 18.3k følgere på Instagram under hans graffitinavn #i.am.omaw – og sin første soloudstilling på Art mind Gallery i foråret 2017.

”Når jeg starter på et maleri, har jeg en idé om hvordan det skal se ud – men tit ender det helt anderledes end det billede jeg havde i hovedet. Og det er dét jeg elsker ved graffiti. Igennem mine udstillinger får jeg nu mulighed for at dele min passion og for at vise alle, hvad jeg brænder for som kunstner.”

Richard har også deltaget i kunstudstillinger i blandt andet Galerie Knud Grothe i København og udstillinger i både Italien og Holland. I sommeren 2017 fik Richard mulighed for at male en Lynx helikopter i Ålborg og i oktober 2017 har Richard også deltaget i ”Viborg Street Food projekt”.

Udstillingerne kan ses i både Nykøbing- og Thisted-afdelingen til og med uge 6, 2018.

Links: www.urbanartist.dk #i.am.omaw

Tilbage