18. januar 2018

HF-elever nyder godt af rummeligheden

Thy-Mors HF & VUC er en skole, hvor der er forståelse for og plads til elever med meget forskellige behov. Og det er en stor hjælp for nogle af dem.

 

Der kan være stor forskel på, hvilke behov unge mennesker har, når de gerne vil begynde på en ungdomsuddannelse. For nogle er det vigtigt med støtte fra omgivelser og skole, for andre betyder det mere, at selve miljøet er voksent og roligt.

Thy-Mors HF & VUC stræber efter at være en rummelig skole med et voksent læringsmiljø. Og selv om den slags ord kan lyde som tomme floskler, så er det noget eleverne mærker.

Det fortæller i hvert fald Silke Dupont og Jimmi Rasmussen, som begge tager hf på andet år.

"Der er som regel ret roligt her på skolen. Eleverne er generelt lidt ældre og mere modne, og det gør nok, at lydniveauet er lavere end de andre skoler, jeg har gået på", siger Jimmi Rasmussen, der valgte at tage hf efter at have arbejdet nogle år.

Det samme har klassekammerat Silke Dupont bemærket.

"Der er et vist modenhedsniveau. Folk er indstillet på at sætte sig ned og gøre, hvad der bliver sagt. Der er en forståelse for, at for eksempel gruppearbejde er noget, vi tager seriøst", siger hun.

Plads til at være sig selv

De to klassekammerater har heller ikke på tidligere uddannelser følt, at lærere og ledelse i samme grad har lyttet til eleverne, som på Thy-Mors HF & VUC.

"Vi bliver behandlet som ligeværdige af lærerne, og der er plads til at være anderledes. Vi kommer ind på skolen med meget forskellige baggrunde, og det kan vi godt mærke. Men der er alligevel plads til alle", siger Silke Dupont.

Mens Jimmi Rasmussen tilføjer, at mobning, som de begge har kendt det i folkeskolen, er helt ukendt på deres hf-uddannelse.

"At forestille sig mobning på skolen er helt urealistisk. Det ligger så langt væk. Det er her bare ikke", fastslår han.

Troede aldrig jeg ville klare det

At eleverne bliver behandlet som voksne betyder dog ikke, at de skal stå helt på egne ben. Skolen har nemlig en lang række tilbud til elever, der tumler med forskellige udfordringer. En af dem er Silke Dupont.

"Jeg havde faktisk ikke troet, at jeg ville klare mig igennem uddannelsen. Men der har hele tiden været hjælp at hente, når jeg har haft brug for det. Nu er der kun fem måneder tilbage, inden jeg bliver færdig. Og jeg kan helt ærligt sige, at det er stedets skyld. Jeg skylder lærerne og vejlederne rigtigt meget", siger hun.

Orienteringsmøder

Thy-Mors HF & VUC holder orienteringsmøde for kommende elever i Nykøbing den 24. januar og i Thisted den 25. januar – begge dage kl. 17.30-19.00.

Kom og hør om vores 7 spændende linjer på 2-årig hf:

Du kan starte på hf direkte efter 9. klasse.

En studentereksamen på hf giver dig adgang til at søge om optagelse på erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne, og på lange videregående uddannelser på universiteterne. Hf er derfor for dig, som vil være fx pædagog, sygeplejerske, lærer, jurist eller læge.

Du vil på mødet få en orientering om indhold og struktur i hf-uddannelserne og du vil møde lærere, kursister og studievejledere, som kan fortælle om dagligdagen på skolen og svare på spørgsmål om uddannelserne.

Vi serverer lidt godt til ganen.

Tag gerne dine forældre eller venner med – vi glæder os til at se jer på Limfjordsvej 95 i Nykøbing eller Munkevej 9 i Thisted!

 

Tilbage