Article image
12. april 2017

Camilla: "Jeg er ordblind"

Camilla fortæller om at gå på Thy-Mors HF & VUC og være ordblind.

 
"Jeg har gået på pædagogisk assistentuddannelse, Grundforløb 2, inden jeg startede her på Thy-Mors HF & VUC. Jeg begyndte på hf for at gøre det nemmere for mig at komme ind på min drømmeuddannelse. Efter hf vil jeg nemlig gerne læse videre til socialrådgiver.
 
I 3. klasse fandt jeg ud af, at jeg var ordblind. Jeg blev testet, fordi begge mine forældre er ordblinde, og fordi jeg ikke klarede mig så godt med stavningen.
 
Da jeg kom på hf fik jeg at vide, at som ordblind skulle jeg deltage i ordblindeundervisning 1½ time om ugen. Jeg synes, det er fint at have noget tid med andre medkursister, der også er ordblinde. Hvis jeg har en opgave, som jeg har brug for hjælp til, kan jeg drøfte det med den lærer, jeg har til ordblindeundervisning.
 
Inden jeg begyndte på Thy-Mors HF & VUC havde jeg allerede fået installeret CD-ORD på min computer. Det er et hjælpeprogram, som er til stor gavn for alle ordblinde. Jeg har nu også fået programmet IntoWords, fordi jeg har en MacBook – det fungerer ligesom CD-ORD.
 
Det sværeste ved at være ordblind, synes jeg, er at man ikke bare kan gå i gang som alle andre, at det lige tager lidt ekstra tid. Men der er heldigvis hjælp at hente."
Tilbage