Article image
1. november 2018

Opstartsmøde af "Netværk for ordblinde voksne" var en succes

Omkring 60 fremmødte hørte onsdag aften en engageret og oprigtig Bubber fortælle om sit liv og opvækst som ordblind - eller som han sagde: ”Jeg er ikke blind for ord, men jeg er dårlig til at læse”.

 

Det skete i forbindelse med et opstartsmøde af ”Netværk for ordblinde voksne” på Thy-Mors HF & VUC, som har taget initiativet på baggrund af en række interviews af ordblinde i foråret. ”Her viste det sig, at rigtig mange ordblinde sidder med de samme udfordringer - og de sidder alene. Derfor har vi taget dette initiativ”, sagde Mette Gadegaard, uddannelseskonsulent hos Thy-Mors HF & VUC, efter Bubbers levende beretning.

Efter kaffepausen instruerede ordblindekoordinator Marenlise Facius i forskellige funktioner og apps på mobilen, som kan fungere som værktøj til at hjælpe med læsning og skrivning i hverdagen. De kan blandt andet bruges til:

  • oplæsning af tekster

  • at diktere til, hvor mobilen så skriver teksten

  • at tage et billede af en tekst og få den læst op og/eller oversat

  • oplæsning af undertekster på film i biografen og streamingstjenester som fx. Netflix og HBO.

15 af de fremmødte viste efterfølgende interesse i at deltage i netværket, som har sit første møde torsdag den 29. november kl 17.30 – 19.30 på Thy-Mors HF & VUC, Munkevej 9 i Thisted.

Hvis man ikke var til opstartsmødet, men er interesseret i at deltage den 29. november, skal man tilmelde sig hos Marenlise Facius på tlf: 40 18 58 86 eller mail mf@vuctm.dk.

Tilbage