25. juni 2020

HF-Imagine – a Better World

Thy-Mors HF & VUC starter i august 2021 en ny to-årig hf-uddannelse.

 

I denne uge er ansøgningen til Region Nordjyllands Uddannelsespulje 2020 blevet godkendt af regionsrådet i Nordjylland, og dermed er arbejdet med at planlægge og informere om det nye tilbud på Thy-Mors HF & VUC gået i gang.

Baggrunden for navnet Imagine?

I vinteren 1970 opholdt det verdenskendte kunstnerpar John Lennon og Yoko Ono sig i Thy og der blev afholdt et pressemøde på ”Æ’ Verdensuniversitet”, Skyumvej 101, der dengang fungerede som en slags højskole.

Imagine – Lennons sang fra 1971 – danner et nyt håb om en bedre verden, fred og fremtid mennesker imellem.

Nu gentager historien sig: Gretha Thunberg og mange andre unge lokalt, regionalt, nationalt og globalt vil sætte ny dagsorden for, hvordan vi bør behandle klimaet og kloden. Det vil vi gerne støtte op om med HF-Imagine, og være med til at udvikle sammen med de unge fra hele Danmark.

Hvorfor i Thy?

”Vi vil gøre brug af alle de ressourcer Thy har hvad angår natur, iværksættermiljøer og skæve hjerner. Alt det rører vi sammen med en fagpakke, der giver unge en oplevelse for livet og klæder dem på til deres videre uddannelse. Thy-Mors HF & VUC har i længere tid drømt om og gjort en masse forestillinger, så nu har vi sammensat en spændende og kreativ 2-årig hf-uddannelse til unge, som fokuserer på bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse udtaler Lars Bo Majgaard, Hf-uddannelseskoordinator på Thy-Mors HF & VUC.

Lars Bo Majgaard fortsætter: ”På HF-Imagine forsøger vi at bryde med klassisk skoletankegang. Vi bruger omgivelserne, naturen og vores samarbejdspartnere som en integreret del af uddannelsen. Det vil sige, at vi forsøger at integrere bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse så meget som det er muligt i de faglige timer. Vi forsøger at bygge bro mellem passionen for disse emner, og den daglige undervisning, og bruge elevernes passion som motivation for undervisningen.”

På HF-Imagine er det tanken, at eleverne har mulighed for at bo sammen i Klitmøller og dermed opbygge et stærkt fællesskab.

HF-Imagine er kvalificerende som alle andre 2-årige hf-uddannelser til mange videregående uddannelser.

Tilbage