3. juni 2019

Kantinen er nomineret til økologi-pris

Prisen ‘Økologiske Køkkenroser’ uddeles til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt indenfor arbejdet med økologiske råvarer. Thy-Mors HF & VUCs kantine i Thisted er blandt de nominerede.

 

Tirsdag offentliggjorde Landbrug & Fødevarer de to nominerede i hver af de fire kategorier til prisen Økologiske Køkkenroser 2019. I kategorien ”Skoler og uddannelsessteder” er kantinen på Munkevej 9 hos Thy-Mors HF & VUC nomineret sammen med kantinen på Sct. Jørgens Skole i Roskilde, fremgår det af en pressemeddelelse.

Økologiske køkkenroser uddeles til offentlige køkkener, som udmærker sig særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer – en profil, der kan være til inspiration for andre.

I år har der været mange indstillinger, fremgår det. Juryen besøger alle de otte nominerede køkkener i løbet af juni og juli, hvorefter selve uddelingen af prisen foregår tirsdag 24. september på den store branchedag, Fødevaredagen, på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

Prisen er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F.

​- Vi har fokus på at undgå madspild. Derfor køber jeg, når jeg får et tilbud fra mine tre leverandører. Men det betyder, at champignoner, der sædvanligvis kan holde sig i to uger, nu kun kan holde sig i f.eks. tre dage. Derfor laver vi hver dag mad af de råvarer, vi har, siger kantineleder Andrea D’Ovidio og tilføjer smilende:

- Nogle gange spørger de studerende, om de kan få en opskrift. Men vi arbejder ikke med opskrifter. Vi bruger de råvarer, vi har. Det betyder også, at vi ikke har så mange forskellige råvarer – men vi må præsentere de samme råvarer på 100 forskellige måder. For vi skal virkelig være opmærksomme på priserne.

Læs mere om Økologiske Køkkenroser 2019.

Læs artikel fra Nordjyske Stiftstidende 28. maj 2019.

Tilbage