Article image
10. maj 2022

Kunstudstilling på skolen

Kunstner Henrik Kramer Westergaard udstiller malerier og keramik på Thy-Mors HF & VUC.

 

Her er en ægte repræsentant for det, man kalder en multikunstner. Han maler, laver skulpturer, installationer, land art, kæmpestore keramiske relieffer, og så underviser han.

På Thy-Mors HF & VUC udstiller han keramiske skulpturer og billeder.

Skulpturerne er fremstillet af ler fra Helligsø Teglværk og brændt i el- og gasovn på værkstedet Vesten Bjerget, hvor Henrik bor og arbejder.

Malerierne er malet på lærred med sugarpaint - en maling, der er baseret på sukkerrørsalkohol og lysægte pigmenter.

Henrik siger om sin kunst: "Jeg arbejder eksperimenterende og procesorienteret. Mange gange starter det med en idé om at undersøge et materiale eller en teknik, som jeg ikke har prøvet før, og det resulterer tit i en serie på 10-30 værker, før jeg går videre med den næste idé.

I første omgang tænker jeg ikke på, hvor værkerne evt. kan udstilles, det kommer senere, men jeg har udstillet så forskellige steder som i et galleri i New York og på en mark i Thy."

Anmeldelse

Kunstkritikeren Tom Jørgensen siger om Henrik Kramer Westergaard:

"Skal man sammenligne ham med en anden dansk kunstner, må det blive Asger Jorn og dette på grund af hans åbenlyse glødende entusiasme, begejstring for materialet, mangfoldige interesser og en usentimental, alt eller intet-tilgang til stoffet. For Asger Jorn drejede det sig aldrig om at være teknisk perfekt, men om at være levende, dødsforagtende, blodrig, satsende alt.

Udstillingen på Thy-Mors HF & VUC vises juni ud 2022 på begge afdelinger.

Se mere på kunstnerens Instagram-profil: kramerwester

Tilbage