Banner image

5 gode råd

Hvis du ønsker at læse fjernundervisning på VUCTM, har vi 5 gode råd, der skal med i overvejelserne før tilmeldelse. Først og fremmest er det vigtigt, at du er aktiv studerende. En uddannelse er ikke noget du får, men noget du tager. Læs alle vores 5 gode råd her.

 

5 gode råd til fjern-kursister om studieformen.

Det er en klar forudsætning, at du er en aktiv studerende. At en uddannelse ikke er noget du får, men noget du tager, gælder ikke mindst for fjern-kursister.

Her er fem enkle råd:

1. Kend dit mål

Sæt dig ind i de krav, der stilles i det fag, du er tilmeldt, læs eventuelt fagbeskrivelsen. Find ud af, hvilke kompetencer, du forventes at opnå.

2. Planlæg dit arbejde

En kalender er uundværlig og planlægning giver overblik. Som udgangspunkt for din planlægning anbefaler vi, at du bruger studieplanen med afleveringsdatoerne og fagets rum i mitKVUC.

  • Planlæg i store træk helt frem til eksamen – hvornår skal du være færdig med fagets forskellige moduler – hvornår skal du skrive og aflevere opgaver?
  • Planlæg også detaljeret – hvilke sider skal du læse, hvilke opgaver skal du løse – dag for dag, et par uger ad gangen.

3. Læs aktivt

  • Find ud af din personlige læringsstil: Hvor, hvornår og hvordan arbejder og koncentrerer du dig bedst? Indret dig efter det.
  • Vær bevidst om, hvilken arbejdsmetode stoffet kræver: Fx en hurtig, orienterende overblikslæsning eller en grundig, analyserende læsning i flere omgange?
  • Tag noter til det, du arbejder med, og vær aktivt informationssøgende.
  • Øv dig – gentag, læs eventuelt højt, træn mundtlig fremlæggelse – med eller uden tilhører.
  • Vær stædig og hold fast, selv om du måske synes, det er svært. Kontakt en studievejleder eller din lærer.

4. Gem guldkornene

Hold styr på dine noter, skriftlige besvarelser, fjern-lærerens kommentarer osv. Opret mapper til dokumenterne og sørg for en præcis navngivning, så du let kan finde dine ting igen.

5. Oplys dine kilder

Husk korrekt kildeangivelse, når du skriver opgaver og undgå dermed snyd.
Læs mere på www.stopplagiat.nu