18. september 2020

Narkolepsi får kreativiteten til at blomstre

Maria Hedegaard Larsen er tidligere elev, og udstiller nu på Thy-Mors HF & VUC i efteråret!

 

Maria har tegnet siden hun var helt lille, det vil sige cirka 30 år. Da hun var omkring 10-12 år fik hun den meget misforståede sygdom narkolepsi. Det var først da Maria var sidst i tyverne, at hun fik diagnoserne narkolepsi, epilepsi og migræne efter en lang og broget vej gennem sundhedssystemet.

"Jeg har gennem tiden forsøgt at gøre som alle andre, og det har på Thy-Mors HF & VUC lykkes mig at kæmpe mig igennem en hel HF. Jeg er taknemmelig for skolens tålmodighed med mig. Men jeg kan mærke, at et "normalt" liv med en lang uddannelse og almindeligt arbejde ikke er for mig, for jeg kan ikke som alle andre."

Der er dog et sted i livet, hvor Maria har god succes arbejdsmæssigt, og det er i kreativiteten. Tidligere har hun lavet lidt freelancearbejde, og efter diagnoserne, besluttede hun for alvor at gøre den livslange hobby til en alternativ levevej. En som hun rent faktisk kan leve med. Derfor startede hun sit firma for snart to år siden. Maria laver både bestillingsarbejde, finder selv på nye motiver, designer flyers, logoer og visitkort, og en enkelt bogudgivelse af en roman med titlen "Det forbudte barn" er det også blevet til. Alt sammen så vidt muligt i hendes eget tempo.

"Der er nogle, der har holdningen, at det ikke er et rigtigt arbejde "bare at sidde og tegne", fordi det "bare er sjovt", men hvorfor ikke lave det, man er allerbedst til? Mine tegninger og malerier er til for at vise verden. Man tænder heller ikke et lys og sætter det under en skæppe."
"Inspirationen til mine kreationer kommer mange steder fra. Ting som jeg kan lide, bibelhistorier, min personlige tro, problemer jeg lægger mærke til eller vil gøre andre opmærksomme på og mine egne drømme. På en måde er narkolepsien en stor inspirationskilde, da jeg har mange livagtige drømme. "Ensom drømmer" er inspireret af en drøm, jeg har haft gentagne gange. Jeg kan også sagtens forestille mig at lave flere tegninger i stil med "Sleep paralysis", som er en illustration af en søvnparalyse, noget der er helt normalt for en med narkolepsi."

Yderligere info / Køb

Udstillingen kan ses i Thisted-afdelingen indtil efterårsferien, og i Nykøbing-afdelingen fra efterårsferien.

Kontakt Maria Hedegaard Larsen på immanueldp@outlook.dk tlf. 27 83 50 05.

www.immanueldp.com

Tilbage